Novosadski informativni portal 021

Novi Sad - Hronološki

Fruška gora dobija eko kamp

U naredne dve i po godine, Nacionalni park “Fruška gora” će dobiti prvi eko kamp, a radiće se i na obuci menadžmenta Fruške gore i na podizanju svesti lokalnog stanovništva o zaštiti životne sredine. Direktor Nacionalnog parka, Dobrivoje Antonić, kaže da će u narednoj godini biti urađen Master plan Fruške gore, koji će uključivati I aktivnosti iz projekta koji je finansiran od strane holandske vlade. Predsednik Kamping asocijacije Srbije, Vladimir Đumić, kaže kako bi ovaj projekat trebalo, između ostalog, i da definiše kakav bi eko kamp mogao da privlači ljude u Srbiji i šta bi on trebalo da podrazumeva. Projekat “Održivi razvoj Nacionalnog parka Fruška gora”, Balkanske asocijacije mladih i Kamping asocijacije Srbije, u paretnerstvu sa dve holandske organizacije, uložiće 140 hiljada evra u razvoj turističke ponude, uz očuvanje zaštićene životne sredine. U naredne dve i po godine, Nacionalni park "Fruška gora" će dobiti prvi eko kamp, a radiće se i na obuci rukovodilaca Nacionalnog parka i na podizanju svesti lokalnog stanovništva o zaštiti životne sredine.

Teraju nespremnu decu u školu

U poslednje dve nedelje više od stotinu roditelja u Novom Sadu tražilo je odlaganje upisa njihove dece u školu, tvrdeći da sa šest i po godina emocionalno nisu zreli za to.

Nastavak Zmajevih dečijih igara

Danas od 17 sati na Trgu slobode i u Zmaj Jovinoj ulici biće nastavljene Zmajeve dečije igre programom koji je trebalo da se odigra prošle srede, ali je odložen zbog lošeg vremena.

Radovi ukidaju stajalište

Zbog izvođenja prve faze radova na sanaciji kolovoza na Bulevaru Mihajla Pupina ukida se autobusko stajalište ispred "Bazara" i to na linijama: 1,3,3a,4,6,8 i 12.

Policija apeluje na dolazak po pasoše

U policijskoj ispostavi na Bulevaru oslobođenja, svoje vlasnike čeka više od 9.500 pasoša i 6.000 ličnih karata, pa iz policije apeluju na Novosađane da dođu da preuzmu svoja dokumenta.

Otvoren Sinema siti

Popularna holivudska glumica Džulijet Luis sinoć je zvanično otvorila Festival filma i novih medija "Sinema siti", koji će trajati do subote, 12. juna, na pet lokacija u Novom Sadu.

Još ništa od lisica i video-pauka

Uvođenje video-pauka i lisica za vozila u prekršaju i dalje je neizvesno, iako su ovu investiciju u "Parking servisu" odavno realizovali, a upotrebu najavili za ovo leto.

Najlepša bašta Maline Zrnić

Bašta Maline Zrnić izabrana je za najlepšu na konkursu "Izbor najlepše bašte i balkona", koji su sproveli "Gradsko zelenilo" i Gradska uprava za zaštitu životne sredine, u okviru akcije "Veliko prolećno spremanje Novog Sada".

Četiri kompanije u trci za TE-TO

Četiri kompanije iz Rusije, Italije, Slovačke i Slovenije otkupile su tendersku dokumentaciju za projekat modernizacije Termoelektrane-toplane (TE-TO) Novi Sad, izjavio je pomoćnik direktora Elektroprivrede Srbije (EPS) Zoran Manasijević.

Sutra masovno čišćenje grada

U akciji "Očistimo Srbiju", koja se organizuje sutra i u Novom Sadu, učestvovaće brojne mesne zajednice, osnovne i srednje škole, ustanove kulture, udruženja i organizacije, kao i javna preduzeća.

U utorak štrajk u školama

Gotovo sve škole u Novom Sadu, osim Ekonomske i “Ivo Lola Ribar”, u utorak neće održati prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni, kao vid protesta zbog zbivanja u školi “Vasa Stajić” u Mokrinu. Predsednik Štrajkačkjog odbora, Miodrag Protić, objašnjava da je u toj školi Školski odbor, po političkoj osnovi, postavio direktora koji nema podršku kolektriva. Sindikat prosvetnih radnika Vojvodine se na štrajk odlučio kako bi se suprotstavio politizaciji škola, posebno prilikom imenovanja školskih odbora i direktora. Prethodnih godina, slične situacije su dovodile do višednevnih obustava rada u gimnaziji Isidora Sekulić i Elektrotehničkoj školi u Novom Sadu. Gotovo sve škole u Novom Sadu, osim Ekonomske i "Ivo Lola Ribar", u utorak neće održati prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni, kao vid protesta zbog zbivanja u školi "Vasa Stajić" u Mokrinu.